Comisia metodica invatamant primar Scoala Radovanu
Despre noiAceasta este pagina web a Comisiei Metodice Invatamant Primar de la Scoala Gimnaziala "Dimitrie Ion Ghica" din comuna Radovanu, judetul Calarasi.

Comuna Radovanu a fost locuita atat in epoca straveche cat si in epoca veche.
Radovanu a aparut prima data consemnata in in anul 1576 intr-un hrisov emis de domnul Tarii Romanesi, Alexandru Mircea. de 400 de ani, satul nostru s-a aflat in proprietatea a 4 familii boieresti: Craiovesti, Cantacuzini, Dudesti, Ghiculesti.
Comuna Radovanu este asezata in partea de sud-est a Romaniei, in judetul Calarasi, la intersecta coordonatelor 24 grade si 11' longitudine estica si 44 grade si 13' latitudine nordica.
Asezarea se afla in Lunca Argesului, pe malul drept al acestuia. Localitatea se gaseste la 18 km de orasul Oltenita si 47 km de Bucuresti si are urmatorii vecini:

  • Nord-sat, comuna Crivat
  • Est-sat, comuna Soldanu
  • Sud-sat, comuna Chirnogi
  • Sud-vest sat, comuna Cascioarele
Din punct de vederea teritorial-administrativ, comuna Radovanu este formata din satul Radovanu si satul Valea Popii iar in cadrul judetului Calarasi satul se afla in extremitatea vestica.Inceputirile invatamantului in localitatea Radovanu dateaza din a doua jumatate a secolului XIX, cand boierul Dimitrie Ion Ghica a donat localitatii, spre a fi folosit pentru scoala, actualul teren si o locuita de-a sa.

calarasi.jpg

cladire_local2.jpg


Site creat de Marian Cirlig la 25 noiembrie 2010 *Ultima editare - la 11 februarie 2012